9.3.2015

Purkkitreeniä


Sainpahan kuvailtua purkkitreeniä, jota ei ole tullut taas hetkeen tehtyä. Tauko ei kyllä näkynyt missään. Treenattiin puolisen tuntia, josta toki osa meni siihen, että sain hajut purkkeihin ja purkit lattialle sun muuta. Koko treenin aikana Dora teki yhden varsinaisen virheilmaisun, josta se nousi kahden sekunnin sisällä ylös ja etsi vaivatta oikean purkin. Toista kertaa en edes laske virheeksi, koska Dora ei mennyt ihan kunnolla maahan.


Tein kaksi toistoa kahdella purkilla, minkä jälkeen vaikeutin lähes heti niin moneen purkkiin kuin minulla oli käytössä. Häiriöinä oli klemmaria ja pullonkorkkia (taas), joku ihmishaju sekä kaiketi lihaliemikuutio, kanin karvaa ja purua koirakoulun luolastosta. En ollut merkinnyt kaikkia hajuja ylös, joten ihan varma en voi olla :D

Tylsin vaihe: odottelu. Buuuuu!
Tuli kyllä taas hyvin esiin, että Dora vaatii palkan heti. Se ilmaisi rahan ihan oikein, mutta halusin sen haistelevan pidempään. Niinpä odotin ehkä, öö, kaksi sekuntia ennen kuin naksautin uudesta haistelusta. Neiti Dorppahan ei tästä tykännyt "koska tämä on oikea purkki etkö sä nyt tajua!!!" ja kiskaisi purkista vanulapun ja viskaisi sen selkänsä yli. Voihan koiruus... :D


Kuvasin myös videon, mutta tummalla taustalla ja huonossa valossa siitä saa tuskin lainkaan selvää. Lisäsin valotuksen lähes äärimmilleen, mutta ei se nyt kauheasti auttanut. Halusin silti laittaa videon tähän, koska siinä näkyy (melkein) kuinka Dora haistaa purua ja menee hetkeksi ihan sekaisin. Puru on siis muistaakseni sellaisesta virikeluolastosta, jossa varsinkin pienemmät koirat voivat juoksennella ja haistella kaikkia kivoja hajuja - mitähän siellä olisi, varmaan jotain mäyrän ja jäniksen hajua ja vastaavia ehkä.



Koska tämä kolikoiden etsiminen purkeista on nyt jo niin helppoa, ettei sillä ainakaan ihan tällaisenaan saa kunnon treeniä aikaiseksi, taitaa olla aika vihdoin opettaa jo pitkään suunniteltu uusi haju. Tai "suunniteltu" on vähän väärä sana, koska mulla ei ole oikeastaan mitään havaintoa, miten opetan sen. Tänään voisi aloittaa sillä, että virkistetään muistia lähtöhajun haistelusta pussista. Muuten täytyy vielä pohtia lisää. Haluaisin Doralle eri ilmaisun toiseen hajuun, mutten yhtään tiedä, mikä se voisi olla. Maahanmeno tulee Doralla niin luonnostaan, että istumisessa tai jossain seisovassa ilmaisussa olisi ihan valtava työ. Ehkä rullailmaisu? Siinäkin tulee kyllä olemaan paljon hommaa.

Pakko muuten vielä loppuun laittaa linkki, koska jee hajuerottelu ja holsku! Kyseessä siis lutikkakoira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti