8.3.2015

Meediokoira

On mulla hassu koira.


Torstaina kaveri kävi kylässä. Kyseessä on henkilö, jonka Dora on nähnyt useasti, mutta ei kuitenkaan edes kuukausittain. Kaveri soitti sitten kuulemma noin 50 metrin päästä meidän talosta ja kysyi jo valmiiksi ovikoodia. Kerroin koodin ja lopetimme puhelun - ja sitten Dora alkoi haukkua ja ryntäsi ovelle. Olin että häh? Dora vastasi että vuhvuhvuh ja jatkoi levotonta odottamista siihen asti, että kaveri pääsi meille sisälle.

No, ei kai siinä, ajattelin. Sattumaahan se varmaan oli, jostain varmaan kuului puhelun lopettamisen aikaan ääntä koiran muttei ihmisen korviin.

Sitten perjantaina kaksi kaveriani oli tulossa meille (harvinaista kyläilyä, jeeee!). Molempien kanssa sama tilanne, että Dora on kyllä nähnyt niitä usein, mutta ei kauhean usein. Ensiksi saapunut soitteli alaovelta ovikoodin perään, ja kun lopetin puhelun, Dora reagoi tismalleen samoin kuin edellisenä päivänä. Kun vielä toisena tulleen kaverin kanssa kaava toistui, oli pakko uskoa, että ei tässä mistään sattumasta ole kyse. Nyt kun vielä saisi selville, että mistä ihmeestä Dora oikein tajuaa, että joku on tulossa. Ei se nyt taatusti mitään ovikoodia tunnista, mutta ehkä sitten puhelut ovat jotenkin samanlaisia? Mun tulonhan Dora kuulee tai haistaa tai miten ikinä aistiikaan jo ennen kuin pääsen meidän asuinkerrokseen tai edes taloon, mutta se on varmasti eri juttu, koska se on kuitenkin mun koira.Dora on meedioillut muutenkin, tai no, tässä tilanteessa en ollut itse paikalla, joten en ole ihan varma, mitä se teki :D Jokunen viikko sitten poikaystävä (ja kai sen pari kaveria) oli Doran kanssa ulkona yöllä, ja yhtäkkiä Dora alkoi haukkua aivan hullun lailla. Missään ei kuulemma ensiksi näkynyt tai kuulunut mitään. Kävi kuitenkin ilmi, että Dora oli haukkunut tyypille, joka yritti juosta karkuun taksista maksamatta matkaa. Kyllähän Dora siis muutenkin saattaa haukkua juokseville ihmisille, mutta vain, jos ne menevät sen ohi tai muuten ihan läheltä, joten voisin kuvitella sen aistineen, että jotain on pielessä. Sellaisia ne koirat vaan ovat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti