25.4.2015

Hyi pitää muuttaa

Oon vähän vältellyt tänne kirjoittamista :D Syy on käytännössä sama kuin se, miksen ole tänne höpötellyt siitä, miksi lopetin agilityn (nyt kai vasta vihdoin virallisesti erosin seurasta, lol). Kun tässä on nyt useampi viikko totuteltu ajatukseen, voin kai vihdoin sanoa ilman kilometrin mittaista valitusta, että ensi kuussa pitäisi muuttaa Helsingin keskustaan.

Hyvästi rennot lenkit koiran kanssa, hyvästi juoksulenkit, hyvästi yöunet, hyvästi lattiatila, hyvästi uuni, hyvästi edes-melkein-metsä, mitäs vielä...Kämppäähän emme pääse näkemään ennen muuttoa, mutta no, 38 neliötä ja ikivanha opiskelijakämppä, joten mitä voi odottaa... Sotasuunnitelma Doran totuttamiseksi uuteen asuntoon puuttuu vielä, koska mullahan luonnollisesti on ihan sikana luentoja heti muuton jälkeen (itse asiassa, jos pääsen kurssille, niitä olisi parin viikon ajan klo 8-10 ja 12-20 lähes joka päivä :D :D). Sen verran olen jo saanut aikaiseksi, että tilasin Doralle kuivaruokaa. Jonkin aikaa olin jo pohtinut, että siirtäisin sen 50/50-dieetille ihan vain siksi, että saisin ulos nappuloita nameiksi. Muutto muutti nekin suunnitelmat, koska Dora tulee varmaan syömään kaiken ruokansa Helsingissä lenkeillä, jos aiotaan voida kävellä edes lähimmälle ruohopläntille pissalle (ja koska kukapa nyt keskustassa tahtoisi mitään vihreää saati sitten luonnollista nähdä, sinne on matkaa). Doran uusi kuivaruoka ei ole mitään mahtavaa, koska sellaiset superhyvät ovat superkalliita, mutta tämä oli hinta-laatu-suhteeltaan paras, jonka löysin. Vaikuttaa ihan siedettävältä, varsinkin, kun yritän sitten ainakin viikonloppuisin antaa myös vähän lihaa.


Kuivaruoasta on tosin seurannut jo tässä viikon aikana muutama pieni paasto, joskin Dora syö sitä paremmin kuin olin odottanut. Siitä on kyllä tullut tosi ahne leikkauksen jälkeen :D Mutta ei nyt sentään niin ahne, että joku nappula kiinnostaisi enemmän kuin ohi menevä koira (paitsi joskus!). Eiköhän mieli kuitenkin pian muutu, kun vaihtoehtona on joko syödä silloin kun ruokaa tarjotaan tai olla syömättä ollenkaan. Eri asia on sitten se, kuinka pitkään Dora paastoaa ennen kuin alkaa kiinnostaa tarpeeksi :D


Ensi viikolla pitäisi yrittää käydä tekemässä toinen tutustumisretki Helsinkiin. Ensimmäinen meni aika lailla odotetusti. Junassa oli toinen koira, ja Dora käyttäytyi ihan hullun nätisti koko matkan. Se tiesi, että koira on muutaman metrin päässä sen selän takana, mutta ei edes yrittänyt vilkuilla sitä vaan söi kiltisti namia ja oli rauhallinen. Sitten tämä toinen koira jäi pois, ja sen omistaja antoi koiransa kulkea löysässä hihnassa katsomatta lainkaan, mihin se meni. Ja koirahan tuli suoraan nuuskimaan Doran peppua. Ehkä mä olen outo, mutta kyllä mäkin suuttuisin, jos löytäisin jonkun nenän yhtäkkiä mun perseestä. Toisin sanoen rähinäksihän se meni. Dora kuitenkin rauhoittui taas hurjan nopeasti.

Helsingin asemalla Dora kesti nätisti kaikki lähes päin kävelevät ihmiset kovaäänisine matkalaukkuineen, muutaman ohi menevän koiran ja juoksevat ihmiset. Ei se missään nimessä rentona ollut, mutta kun palkkasin ahkerasti, se pystyi ihan hyvin kulkemaan rauhassa. Kaikki hyvin - kunnes ohi meni täysiä joku skeittaaja. Siinä meni raja. Räräräräräräh!


Meidän uusi kämppä on varmaan alle kilometrin päässä asemalta, mutta koiran kanssa sinne kävely kesti suunnilleen 45 minuuttia. Yrititettiin ensin lyhyintä reittiä, mutta Kiasman edessä oli skeittaajia. Tuli havainnollistettua hyvin Doran sietokyvyn rajaa, kun yritettiin päästä niiden ohi. Ensin se pystyi olemaan rauhassa, mutta kun astuin askeleen eteenpäin, se yritti päästä haukkumaan skeittaajille. Yritin siedättää sitä muutaman minuutin, mutta aikaa olisi tarvinnut varmaan ainakin tunnin, joten luovutin ja lähdin etsimään toista reittiä.

Ei, Dora, sä et pysty nukkumaan siinä...
Käytiin äsken ihana peltolenkki, jolle otin kameran mukaan. Haluaisin taltioida meidän normaalien kulkureittien maisemia, mutta kameran mielestä tämänpäiväiset olivat ilmeisesti liian nättejä kuvattaviksi - se lakkasi nimittäin toimimasta heti noiden parin kuvan jälkeen. Höh.

Sitten vielä ihan random muu asia: tilasin Doralle valjaat, koska olen jo jonkin aikaa halunnut jotain halpoja valjaita, joita voisi käyttää silloin, kun panta ei ole ok. Kuvittelin, että kun saisin ne kotiin, kokeilisin niitä koiralle ja tietäisin, ovatko ne hyvät vai eivät. Ja pyh :D Aluksi ne vaikuttivat sopivilta, sitten en ollut ihan varma. Sitten menin niiden kanssa lenkille (vitsi että oli outoa!) ja nyt en ainakaan ole varma.  Ei pitäisi olla näin hankalaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti