5.5.2015

Vappu!


Kuinka saada Dora käyttäytymään Helsingin keskustassa? Vastaus: laitetaan sinne niin paljon porukkaa, ettei se mahdu temppuilemaan :D Neljän päivän lähes täysi paastokin saattoi edesauttaa asiaa, mutta olin kyllä tyytyväinen piknikkaveriini.

Domppeli tosiaan päätti tuossa alkuviikosta, että kuivaruoka on siis niiiiin tyhmää, eihän sellaista sovi missään ulkona syödä. Sisälläkin voi pari raksua rouskuttaa mutta ei yhtään enempää. Hieno päätös, Dorppa, koska et sitten syö mitään. Koiralta unohtui siis ihan perusjutut varsinkin ulkona. Normaalisti meitä vastaan tulevat pyöräilijät ohitetaan ihan ongelmitta vaikka ilman namia, mutta nyt Dora jäi kyttäämään niitä eikä suostunut kääntämään huomiota pois millään mun keksimällä keinolla. Koirien ohituksista on siis turha edes sanoa sen enempää. Usein Dora kyllä jotenkin vähän yritti syödä myös ulkona, mutta en saanut siihen tungettua edes desiä ruokaa per päivä. Kerran tein pienen metsäjäljen, joka meni kyllä ihan huippuhyvin! Dorahan on elämänsä aikana tehnyt ehkä alle viisi pikkuista jälkeä, ja nyt tein juurikin sillä kuivaruoalla U:n muotoisen jäljen tuohon takapihalle. Dora jäljesti rauhallisesti, mutta kääntyili hassusti ympäriinsä syödessään ruokaa jäljeltä - en tiedä miksi, koska se ei kertaakaan sekoittanut suuntaa vaan jatkoi aina eteenpäin. Mutta huippuhyvän jäljestä teki se, että lähes vieressä kökötti rusakko, joka puolivälin paikkeilla lähti pinkomaan karkuun, eikä Dora huomannut mitään.

Vappupäivänä otin minä-en-osaa-käyttäytyä-koiran mukaani Helsinkiin lähinnä sen takia, etten jaksanut käyttää sitä aamulenkillä :D Sen tosiaan pitäisi opetella olemaan siellä, mutta kun mua ei oikeastaan yhtään kiinnostaisi opettaa, koska en itsekään haluaisi ulkoilla jossain asfalttiviidakossa. Mutta pilkoin valtaisan kasan nakkeja ja nakitin (hahhahhaa) kaverini ostamaan jonkun luun (koska omat olivat unohtuneet Vantaalle) ja lähdin käppäilemään juna-asemalle. Lähdin tosi myöhään ja mietin, ehtisinkö koko junaan, mutta Doralla oli tahdon-juosta-moodi päällä, joten olimme tosi ajoissa.
Menomatkamökötys
Helsingissä oli niin hirveästi väkeä, että Dora taisi mennä vähän sekaisin :D Asemalla joku koira räksytti sille, eikä se edes huomannut. Kun seisoskelin paikallani ja yritin keksiä, missä kaverini olivat, pari ohikulkevaa tyttöä teki haukkumisääniä. Totta kai oli sitten maailman hauskin juttu (myös aikuisten mielestä), kun Dora vastasi. Mustakin oli tosi hauskaa hehheh.


Jotenkin ihmeellisesti pääsimme joskus Ullanlinnanmäelle Pykälä-laaksoon, vaikka jossain vaiheessa teki mieli jo luopua toivosta :D Ja tietysti matkalla oli ollut koko ajan tosi kuuma, mutta kun pääsimme aloittamaan piknikkiä, aurinko meni pilveen ja tuuli ihan valtavasti ja paleli, hyrrrr. Dora sai ihan älyttömän hyvännäköisiä luita, mutta se ei tainnut missään vaiheessa tajuta, että ne olivat luuta... Se vain yritti saada nuoltua keskeltä lihaa. Muutenkin Doralle tuli aika pian aika tylsää, kun missään ei tapahtunut mitään. Lähistöllä oli pari muutakin koiraa, ja kun Dora sitten alkoi viihdyttää itseään heittelemällä niitä luita, muilla koirilla meni siihen hermot :D Taisin myös suututtaa pari kanssapykälistiä ainakin siinä vaiheessa, kun annoin Doran puhkaista sen nenän eteen lentäneen puolityhjän ilmapallon. No, jos joku heistä joskus sattuisi päätymään tänne, voin ihan rehellisesti sanoa, etten ole yhtään pahoillani :D Niistä parista haukahduksesta ehkä voisinkin olla vähän pahoillani, mutta vain ehkä.

Paluumatkaväsymys

---

Yllä oleva on kirjoitettu jo joitakin päiviä sitten. Halusin kuitenkin saada siihen edes joitain kuvia mukaan - liittyivät ne asiaan tai eivät - joten julkaisussa vähän kesti :D Tänään olisi kuitenkin tarkoitus mennä koiruuden kanssa uuteen kämppään ja olla jopa yötäkin, vaikka en ole edelleenkään nähnyt koko asuntoa. Ääks!
(Kuivaruoka-asia sen sijaan on tehnyt taas lisää takapakkia, koska Dora on jo parina päivänä jättänyt kokonaan syömättä tarjotun ruoan. Siinäs temppuilee sitten, tosin tänään täytyy varmaan taas mennä nakkitaktiikalla.)

Muuttokamat ovat tukkineet Doran normaalin tähystyspaikan, mutta onneksi on tuoli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti