29.7.2014

Häiriöinä korkit ja klemmarit

Lyhyt ukkonen ja pieni sadekuuro (jossa käytiin kävelemässä, eikä Dora ilmeisesti arvostanut, pyh!) viilensivät sen verran, että viitsin tehdä sen purkkitreenin.

Kouluttaja suositteli häiriöhajuiksi metallisia juttuja, jotka koira voisi sekoittaa rahaan, jotta se oppii entistä paremmin tunnistamaan nimenomaan rahan hajun. Niinpä olen kerännyt muutamia pullonkorkkeja ja klemmareita. Lähdettiin siis kevyesti muutaman kuukauden purkkitauon jälkeen treenaamaan mahdollisimman vaikeilla häiriöillä, hähää! Sentään iskin kaikki hajulähteet suoraan purkkeihin (koska en ollut tajunnut laittaa vanulappuja korkkien sun muiden sekaan).

Alussa mentiin seuraavanlaisella yhdistelmällä: yksi rahapurkki poikaystävän kolikoilla, yksi klemmari- ja yksi pullonkorkkipurkki sekä vielä yksi purkki, johon laitoin poikaystävän muistitikun :D On kyllä jo ihan selvää, että Dora etsii rahaa metallin eikä siinä olevan ihmisen hajun perusteella, mutta kunhan halusin yrittää huijata. Ensimmäisen kierroksen Dora teki ihan täydellisesti, haistoi jopa kaikki purkit läpi, mutta toisella kerralla se sitten ilmaisi pullonkorkit. Vieläpä oikein vahvasti: katsoi minuun monta kertaa, että eikö tästä muka oikeasti saa palkkaa. Ehkä viiden sekunnin jälkeen se luovutti ja kävi etsimässä rahan.

Vaikeiden häiriöiden lisäksi yritin keskittyä siihen, että Dora haistelee purkkia oikeasti kunnolla. Sillä on nimittäin tapana löytämisen jälkeen vain vähän pistää nenää purkin päälle. Tämä on kyllä ihan oma vikani, koska olen naksauttanut liian nopeasti. Niinpä, kun vain odotin vähän pidempään ennen naksua, Dora työnsi heti nenän kunnolla purkkiin ja haistoi rahaa. (Mmmm rahaa... <3)

Myöhemmin lisäsin vähän vaikeutta, ensin laittamalla mukaan toisen klemmaripurkin. Dora teki monta hyvää toistoa, kunnes yhtäkkiä keksi ilmaista klemmaripurkin. Hääääh.... No, seuraavaksi koira alkoi rynnätä vähän liian suoraviivaisesti rahapurkille, vaikka luonnollisesti vaihtelin sen paikkaa. En tajua mitä tein väärin, mutta koiran vieminen purkkien siirtämisen ajaksi toiseen huoneeseen auttoi. Tosin sitten se reppana luuli, että me tehdäänkin sisäetsintää, ja lähti purkkien sijaan haistelemaan muuta taloa :D Lopuksi laitoin etsittäväksi vielä toisen rahapurkin, mutta se ei koiruutta hetkauttanut.

Täytyy koittaa muistaa ottaa enemmän rahaa mukaan lenkille, sillä siellä saa todella helposti tehtyä pientä etsintätreeniä. Lisäksi haluaisin treenata (taas) pahasti laiminlyötyjen setelien kanssa, mutta eheheh mistäpä moisia saisi, en ainakaan mun tililtä... Tosin eivätköhän ne setelit pysy mielessä, sillä kun vanhempani piilottivat yhtenä päivänä kaikki setelinsä ja pari kolikkoa ympäri kämppää, Dora löysi kaikki todella sutjakkaasti - vaikka sitä edeltävästä setelitreenistä oli taas jokunen kuukausi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti