4.8.2014

Hypoallergenic

Yhyy. Olin ihan vakuuttunut, että en ollut saanut häädettyä kaikkia matoja keväällä, mutta olin väärässä. Niinpä eläinlääkäri totesi, että Dora on luultavasti allerginen jollekin. Dora on saanut koko ikänsä Jahti&Vahtia, joko energiaa tai kanariisiä, ja nyt sitten jouduttiin vaihtamaan. Osasin kyllä aavistaa, että joku allergiaruoka on aivan mielettömän kallista, mutta että näin kallista! Ostamassani pussissa on puolet Jahti&Vahdin ruokamäärästä, mutta sen hinnalla olisi saanut kaksi J&V:a. Jos kämpässä olisi yhtään enempää tilaa, olisin siirtynyt paljon mieluummin raakaruokaan, vaikka siinä olisikin ihan mieletön opetteleminen. (Ja itse asiassa olisin ostanut mieluummin Hillsiä kuin Royal Caninia, mutta se se vasta kallista olikin...) Tuntuu jotenkin hurjalta vaihtaa ruoka tällaiseen mega-allergiajuttuun, kun koira ei kuitenkaan varsinaisesti ole kipeä tai mitään, vähän vaan kakkaa limaisesti ja oudosti. Hmph. (Mutta sentään sain hirmu hienon mittakupin, jossa näkyy suoraan grammamäärät, jeeeee!)


Kun menin ostamaan ruokaa, eläinlääkärin sijaan vapaana oli hoitaja. Hän vain suoraan näytti kaksi vaihtoehtoa, josta sitten otettiin tuo halvempi. Eläinlääkäri oli kuitenkin aiemmin puhunut, että kannattaisi tutkailla aiemman ruoan raaka-aineita ja miettiä, mikä niistä voisi olla allergisoiva. Näissähän on nyt osa samoja aineita (tai no öö, riisi ainakin :D), niin että toivottavasti se ei sitten vaikuta mitenkään...

Katsoin juuri vähän aikaa sitten dokumenttia, jossa selitettiin esimerkiksi maissista - siitä, kuinka sitä (ainakin USA:ssa) tungetaan aivan joka paikkaan, ja karja voi huonosti, kun saa syödäkseen pelkästään maissia. Oikeastihan en mistään mitään tiedä, mutta kyseisen dokumentin jälkeen vähän järkytyin, että Dorakin on saanut maissia ruoassaan.

Tällaisia kuvaterkkuja Dorppelilta vielä loppuun. Se lähinnä vain makoilee päivät pitkät pöljän näköisenä, kamalan kuuma kun on edelleen...(P.S. Rastitelkaa noita ruutuja - tiedän, että jotkut tätä lukee ;))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti