24.5.2014

Kuuma reppuilukeli

No nyt on kyllä oikeesti KUUMA! Jaa mistäkö tiedän? No kuulkaas, holskuttimella loppui puhti kohtalaisen lyhyellä lenkillä!


Mulla oli perjantaina aamulla tentti, joten käytin koiran vain pienellä aamulenkillä. Kun se oli muutaman tunnin ollut sisällä, alkoi olla sen verran energiaa, että oli pakko päästä ulos vähän ennen neljää. Ei kai siinä, pakko lähteä! Lastasin neitokaiselle repun, johon pakkasin hieman kylmää vettä - josko se vähän viilentäisi, ja lisäksi matkalla voisi juoda.

Reppu oli niin kevyt, ettei Dora huomannut sitä lainkaan, vaan hyppeli menemään tuttuun tapaan. Kieli roikkui suunnilleen polvissa (eikun kyynärpäissä), mutta sitähän se teki jo sisälläkin :D Yritin tarjoilla vettä säännöllisin väliajoin, mutta eihän tolle puupäälle sellaiset kuumalla kelpaa.

Ja sitten se tapahtui! Kesken kaiken, hieman yli puolivälissä lyhyehköä lenkkiä, tämä koira valitsi varjoisen kohdan ja mätkähti siihen makaamaan tyytyväisenä! Olin ihan että OMG kannanko sen kotiin, otanko repun pois jos se onkin liian kuuma, pakkojuotanko vettä vai soitanko jonkun hakemaan kääk kääk kääk, koska holskulla nyt vaan ei lopu virta kesken lenkin! No eipä siinä, yritin juottaa vähän vettä (ei juonut) ja kaadoin sitä vähän tassuille viilentämään (ei tykännyt). Muutaman minuutin jälkeen päätin, että eiköhän jatketa matkaa, ja sanoin "tule". Dora pomppasi reippaana pystyyn ja lähti hyppelehtimään eteenpäin :D Ei se tainnutkaan saada mitään lämpöhalvausta.


Ylipäätään en tajua tuota koiraa. Se ei vain juo helteellä, ei sitten millään! Se juo harvemmin muutenkaan päivisin, mutta iltaisin tyhjentää yleensä koko juomakupin kerralla. Nyt ei ihan sitäkään. Agilityssa laitoin kerran karjalanpaistin lientä veden sekaan, ja se maistui, mutta mistäpä moista lientä päivittäin saisi... Yritin joku aika sitten tehdä saman kanaliemikuutiolla, mutta Dora ei suostunut edes maistamaan. Tänään viskasin juomakuppiin kaksi kuivaruokanappulaa, ja ne Dora pyydysti kyllä - sukeltamalla :D Toivottavasti siinä meni vähän vettäkin samalla vahingossa suuhun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti