12.8.2014

Ihanakamala minilenkki

Lähdin Doran kanssa lenkille taskuissani kolme 20 sentin kolikkoa, lelu ja paljon ruokaa. Ideana oli tehdä pieniä rahanetsintöjä ulkona ja tottistella vähän lelun kanssa, kun koiralla oli pitkästä aikaa virtaa - jospa tuosta valeraskausoireilusta pikkuhiljaa oltaisiin pääsemässä eroon.

Alku olikin lupaava, kun Dora etsi todella tomerasti kaksi maahan pudottamaani kolikkoa. Heitin ne tien varteen puolitoistametrisen muurin juureen, ja holskumaiseen tapaan Dora hyppäsi ilmaan saadakseen haistettua muurin päältäkin :D Mulle ei ollut tullut mieleenkään, että se edes ajattelisi etsivänsä sieltä.

Käveltiin rauhassa jonkun matkaa, kunnes satuttiin eräiden pensaiden luokse, ja päätin tehdä siinä uuden minitreenin. Dora nuuskutteli pusikossa, ja olin juuri pudottamassa rahaa maahan, kun tajusin sen syövän jotakin. Facebookissa kiersi hetki sitten juttu siitä, kuinka Vantaalla on joku koiranmyrkyttäjä liikenteessä: on löydetty lihaa myrkytettynä sekä nuppineulan palasilla täytettynä. Olin juuri nimenomaan alueella, josta löydöksiä on tehty, joten nappasin Doran suun sisällön saman tien, jotta se ei ehtisi niellä. Se oli syönyt jotakin ihme palluraa, jonka heitin maahan ja halkaisin risulla. Mitään kovin epäilyttävää siellä ei näkynyt, joten ajattelin vain jatkaa matkaa.

Dora kuitenkin päätti toisin, sillä se alkoi syödä ruohoa todella pakonomaisesti. Selvästi sillä on todella huono olo. Annoin sen kiskoa ruohoa muutaman minuutin (sen hampaat ja kieli olivat siinä vaiheessa jo aivan vihreät) ja sitten päätin, että pakko viedä se kotiin ja yrittää oksennuttaa, kun kerran ruoho ei tehnyt tehtäväänsä. Jouduin raahaamaan koiraa puoliväkisin, sillä se halusi koko ajan pysähtyä ruohostamaan. Perillä syötin Doralle suolaa, mutten siltikään saanut sitä oksentamaan :/ Kotiin päästyään se kuitenkin alkoi käyttäytyä normaalisti. Tutkiskelin vielä sen syömää juttua, mutta ei se ainakaan vaikuta myrkytetyltä, eikä siellä mitään neulojakaan ole. En kyllä tajua, että mikä "se juttu" on. Sisältä se on kylmä(!) ja tummanruskea, päältä valkoinen ja tahmea. Muodoltaan ja kooltaan se muistuttaa lihapullaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti